210 68 10 300 24ώρες/7ημέρες Πληρωμη Online

φυλαξη βλαστοκυτταρων

Συλλογή βλαστοκυττάρων από ΟΠ.Α

αιμοποιητικά βλαστοκυτταραΗ φύλαξη των βλαστοκυττάρων αποτελείται από τρία στάδια. Αμέσως μετά τον τοκετό, αφού κοπεί ο ομφάλιος λώρος και το νεογνό απομακρυνθεί από τη μητέρα, ο μαιευτήρας – γυναικολόγος ή η μαία συλλέγει το Οπ.Α από τον ομφάλιο λώρο, πριν την αφαίρεση του πλακούντα, σε αποστειρωμένο και κατάλληλα σχεδιασμένο ασκό συλλογής, ο οποίος παρέχεται από την Omnigen ΑΕ. Η διαδικασία είναι εντελώς ακίνδυνη, τόσο για το μωρό, όσο και για τη μητέρα. Στη συνέχεια, το πλούσιο σε βλαστοκύτταρα αίμα μεταφέρεται (σε ελεγχόμενη θερμοκρασία) στο εργαστήριο, όπου με εξειδικευμένες τεχνικές, σύμφωνα με την νομοθεσία (ΦΕΚ 150/2011 και Υ.Α 1005Β’/2017), γίνεται η επεξεργασία του για την απομόνωση των βλαστοκυττάρων.

“H συλλογή του ομφαλοπλακουντιακού αίματος δεν μπορεί να γίνει σε απλούς ασκούς αιμοδοσίας”

Οι ασκοί για τη συλλογή ομφαλοπλακουντιακού αίματος έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Αναγράφουν την ένδειξη Cord Blood (Ομφαλικό Αίμα) και όχι platelets ή whole blood.
  • Ο όγκος που χωράει στον ασκό δεν ξεπερνάει τα 250-300ml (αναγράφεται πάνω στον ασκό συλλογής)
  • Η ποσότητα του αντιπηκτικού που περιέχεται μέσα στον ασκό δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 35ml (αναγράφεται πάνω στον ασκό συλλογής)

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Ένωσης Τραπεζών Αίματος (ΑΑΒΒ), αλλά και οδηγίες δημοσιευμένες σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά, η ποσοτική σχέση αίματος προς αντιπηκτικό μέσα στον ασκό θα πρέπει να κυμαίνεται από 7:1 μέχρι 5:1 (στη χειρότερη περίπτωση). Ο λόγος είναι ότι αν η ποσότητα αίματος είναι λίγη (δηλαδή αν η σχέση αίματος προς αντιπηκτικό είναι μικρότερη από 5:1), τότε τα κύτταρα παθαίνουν σημαντικές αλλοιώσεις με αποτέλεσμα να χάνουν σε μεγάλο βαθμό τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

 

Η Omnigen ΑΕ, αναγνωρίζοντας τη σημασία κάθε βήματος στη διαδικασία συλλογής και φύλαξης βλαστοκυττάρων από τον ομφάλιο λώρο, χρησιμοποιεί μονό τους ειδικούς ασκούς συλλογής. Οι ασκοί αυτοί είναι πιστοποιημένοι απ την Ευρωπαϊκή Ένωση και φέρουν την ένδειξη CE IVD.

 

Διαδικασία Κρυοσυντήρησης

Omnigen, κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων

Μετά την απομόνωνση, για τη μακροχρόνια κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων χρησιμοποιείται υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα σταδιακής κατάψυξης (Controlled Rate Freezer), το οποίο, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικών προγραμμάτων, μειώνει την θερμοκρασία σταδιακά και με απόλυτη ακρίβεια, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των κυττάρων. Με τον τρόπο αυτό, τα κύτταρα φτάνουν σταδιακά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για να τοποθετηθούν στη συνέχεια στις ειδικές δεξαμενές αποθήκευσης, οι οποίες περιέχουν υγρό άζωτο σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από -150°C (±).

Οι δεξαμενές κρυοσυντήρησης αποτελούν τις πιο σύγχρονες συσκευές στο χώρο της βιοτεχνολογίας. Οι συσκευές αυτές, και τα δωμάτια φύλαξης παρακολουθούνται (σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία) τόσο με ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα καθόλο το 24ωρο, έτσι ώστε να ελέγχεται και να καταγράφεται συνεχώς η θερμοκρασία φύλαξης των δειγμάτων, όσο και με κάμερες, οι οποίες καταγράφουν συνεχώς κάθε κίνηση στους χώρους της εταιρείας, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια του χώρου.

 

 

Αδιάκοπτη Λειτουργία

Omnigen generatorΕπιπλέον, η αδιάκοπτη λειτουργία των μηχανημάτων στους χώρους φύλαξης, ακόμα και έπειτα από παρατεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, διασφαλίζεται από υπερσύγχρονη εξωτερική γεννήτρια, η οποία έχει τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις μας. Ουσιαστικά η Omnigen ΑΕ έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να παράγει όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, χωρίς καμία εξάρτηση από πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ κ.λπ.).

Η Omnigen ΑΕ είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που διαθέτει αυτού του είδους τον εξοπλισμό και είναι σε θέση να προβεί σε όλους τους αναγκαίους εργαστηριακούς ελέγχους για την ορθή επεξεργασία και φύλαξη των δειγμάτων στις εγκαταστάσεις της.

Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας είναι διαθέσιμο 365 ημέρες το χρόνο, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχεία απομόνωση και φύλαξη των βιολογικών δειγμάτων. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η μέγιστη βιωσιμότητα των βλαστoκυττάρων επιτυγχάνεται με την όσο το δυνατόν αμεσότερη και ταχύτερη  επεξεργασία του αίματος.

 

Μελέτες δημοσιευμένες στα εγκυρότερα περιοδικά του χώρου, έχουν καταδείξει ότι η βιωσιμότητα των βλαστοκυττάρων – δηλαδή ο αριθμός των κυττάρων που παραμένουν ζωντανά – τελεί σε άμεση συνάρτηση με το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της συλλογής και της φύλαξης. Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες αποστέλλουν το δείγμα σε χώρα του εξωτερικού, όπου και γίνεται η απομόνωση και φύλαξη των βλαστικών κυττάρων. Οι εταιρείες αυτές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός των πρώτων 24 ωρών από τη λήψη του δείγματος.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας ή απλά καλώντας μας στο 210 6810300

 

Αποποίηση ευθύνης: Η Omnigen ΑΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρέχει πλήρεις και εξειδικευμένες υπηρεσίες, προσφέροντας στον άνθρωπο τα πραγματικά οφέλη της επιστήμης, επιδιώκοντας συνεχώς τη διαρκή εξέλιξη. Δραστηριοποιούμενη στο χώρο της κρυοσυντήρησης βλαστοκυττάρων, των κυτταρικών θεραπειών και της αναγεννητικής ιατρικής, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνει ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες τόσο στο διαδικτυακό της τόπο όσο και σε έντυπο υλικό. Ωστόσο η Omnigen ΑΕ δεν δίνει κανενός είδους εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, ούτε δίνει οποιαδήποτε υπόσχεση αναφορικά με το αποτέλεσμα των κυτταρικών θεραπειών, τη χρησιμότητά τους, τις πιθανές ευεργετικές επιδράσεις τους, καθώς και την καταλληλότητά τους να θεραπεύσουν την οποιαδήποτε πάθηση. Το ενημερωτικό υλικό της Omnigen ΑΕ και οι πληροφορίες που αυτή παρέχει δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο ιατρικής καθοδήγησης, συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας οποιασδήποτε πάθησης ή διαταραχής. Ο χρήστης οποιωνδήποτε θεραπειών αναλαμβάνει κάθε κίνδυνο που πιθανόν να προκύψει από την συμμετοχή του σε αυτές. Η Omnigen ΑΕ δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που προκαλείται ως άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα της χρήσης ή κακής χρήσης των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα ή μέσω των πληροφοριών που προσφέρονται εδώ.