210 68 10 300   24ώρες/7ημέρες Πληρωμη Online

Βλαστοκύτταρα από δόντια

Η Omnigen παρέχει τώρα μια νέα υπηρεσία που αφορά στην απομόνωση και φύλαξη μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων από οδοντικό πολφό.

 

νεογιλά δόντια, οδοντικός πολφός, βλαστοκύτταραΤι είναι τα βλαστοκύτταρα του οδοντικού πολφού;

Ο οδοντικός πολφός είναι ένας ιστός μεσεγχυματικής προέλευσης που περιέχει βλαστοκύτταρα.
Τα βλαστοκύτταρα του οδοντικού πολφού ανακαλύφθηκαν το 2003 από την επιστημονική ομάδα του τμήματος Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (N.I.H).

Εμφανίζουν υψηλή ικανότητα πολλαπλασιασμού, υψηλή αναγεννητική ικανότητα και μπορούν να διαφοροποιηθούν σε διάφορους κυτταρικούς τύπους όπως οδοντοβλάστες, οστεοβλάστες, χονδροκύτταρα και μυϊκά κύτταρα.

 

O οδοντικός πολφός αποτελεί σημαντική και ανώδυνη δεξαμενή βλαστοκυττάρων

Γιατί να φυλάξω τα βλαστοκύτταρα του οδοντικού πολφού?

Η φύλαξη των βλαστοκυττάρων του οδοντικού πολφού αποτελεί ζωτικής σημασίας “βιολογική ασφάλεια” σε περίπτωση βλάβης ιστών. Συγκεκριμένα, λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων τους, τα βλαστοκύτταρα του οδοντικού πολφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα αριθμό κλινικών εφαρμογών όπως η αναγέννηση των οστών και των χόνδρων.

Στα παιδιά μπορούν να φυλαχθούν τα βλαστοκύτταρα του οδοντικού πολφού των νεογιλών δοντιών κατά την αντικατάσταση τους από μόνιμα δόντια συνήθως μεταξύ 6 και 12 χρονών.

Στους ενήλικες μπορούν να φυλαχθούν τα βλαστοκύτταρα του οδοντικού πολφού των γομφίων.

Και στις δύο περιπτώσεις τα μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα αποτελούν ιδανικό εργαλείο για εφαρμογές της Αναγεννητικής Ιατρικής.

 

Πως να φυλάξω τα βλαστοκύτταρα του οδοντικού πολφού?

Η διαδικασία συλλογής βλαστοκυττάρων περιλαμβάνει προγραμματισμένη εξαγωγή δοντιού. Ο οδοντίατρος τοποθετεί το δόντι στον ειδικό περιέκτη της Omnigen, το δείγμα ταυτοποιείται με ένα μοναδικό κωδικό και αποστέλλεται στα εργαστήρια της εταιρείας.

Η απομόνωση, η επεξεργασία και η κρυοσυντήρηση των βλαστοκυττάρων του οδοντικού πολφού γίνονται στους διαβαθμισμένης καθαρότητας εργαστηριακούς χώρους της Omnigen και σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ (2006/17/EC) και τον ισχύοντα νόμο 3984/2011.

Σe ποιους απευθύνεται?

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όσους γονείς δεν είχαν την ευκαιρία να φυλάξουν τα μεσεγχυματικά κύτταρα των παιδιών τους κατά τη γέννησή τους ή επιθυμούν μια μεγαλύτερη διασφάλιση για το μέλλον, παρακολουθώντας τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Σύγχρονες παγκόσμιες μελέτες αναδεικνύουν τη χρησιμότητα τους σε εφαρμογές όπως:

  • Αναγέννηση δοντιών
  • Αναγέννηση οστών και χόνδρων
  • Έμφραγμα του μυοκαρδίου
  • Αναγέννηση δέρματος και μυών
  • Νευροεκφυλιστικές ασθένειες
  • Αναγέννηση του κινητικού νευρώνα μετά από τραύμα

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο για τη συλλογή και φύλλαξη βλαστοκυττάρων από οδοντικό πολφό εδώ

 

Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις που “τρέχουν” γρήγορα και αφορούν στη φύλαξη μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων, στην οποία η Omnigen είναι πρωτοπόρος.

 

error: Content is protected !!
Share This