210 68 10 300 24ώρες/7ημέρες Πληρωμη Online

φύλαξη ιστού ομφάλιου λώρου

Ο ομφάλιος λώρος

ιστος ομφαλιου λωρου

Ο ομφάλιος λώρος είναι η γραμμή ζωής μεταξύ μητέρας και τέκνου. Περιέχει πολλά αιμοφόρα αγγεία μέσα στα οποία πάλλεται το αίμα του ομφάλιου λώρου. Για να μπορούν τα αιμοφόρα αγγεία να αντέχουν στο στρες και να μην κάμπτονται, καλύπτονται από τον ιστό του ομφάλιου λώρου που προστατεύει και στηρίζει τον λώρο.

Ο ιστός του ομφάλιου λώρου (γέλη του Wharton) περιέχει έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων, γεγονός που  καθιστά αυτό το βιολογικό υλικό ιδιαίτερα πολύτιμο και σημαντικό για πιθανές μελλοντικές θεραπείες και εφαρμογές βλαστικών κυττάρων για την πιθανή αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη ή και έχουν διενεργηθεί πάμπολλες κλινικές μελέτες παγκοσμίως, με αντικείμενο την πιθανή χρήση των μεσεγχυματικών κυττάρων για τη θεραπεία ασθενειών και για την αναγεννητική ιατρική (αγγειακές ασθένειες, αυτοάνοσες ασθένειες, αρθρίτιδα αρθρώσεων κ.ά. Επιπλέον, τα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα μπορούν ενδεχομένως να αναστείλουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι να μειώσουν την απόρρίψη μετά τη μεταμόσχευση αλλογενούς μοσχεύματος. Η λεγόμενη ασθένεια μοσχεύματος έναντι ξενιστή (GvHD) δυστυχώς εξακολουθεί να είναι μια δυσάρεστη επιπλοκή.

Σήμερα, αρχίζει ήδη να διαφαίνεται ότι τα αυτόλογα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα θα εφαρμόζονται συχνότερα από τα αλλογενή βλαστικά κύτταρα δότη. Τα πεδία της έρευνας στην αναγεννητική ιατρική είναι σε κάθε περίπτωση σημαντικά και ελπιδοφόρα. Με την εξέλιξη της έρευνας και της τεχνολογίας, ιατροί, εμπειρογνώμονες και επιστήμονες ελπίζουν να ανακαλύψουν ακόμη πιο εκτεταμένες θεραπευτικές επιλογές.

 

Η διαδικασία συλλογής και κρυοσυντήρησης του ομφάλιου λώρου

βλαστοκύτταρα, τράπεζα βλαστοκυττάρων,umbilical cord

Η διαδικασία φύλαξης του ιστού ομφάλιου λώρου ξεκινά από το μαιευτήριο και είναι ιδιαίτερα εύκολη και ανώδυνη. Αφού αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος, αρχικά συλλέγεται το αίμα αυτού και στη συνέχεια, ο γιατρός ή η μαία κόβει τον ομφάλιο λώρο κοντά στον πλακούντα για να πάρει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του.

Η μεγαλύτερος κίνδυνος κατά τη διαδικασία φύλαξης του ιστού του ομφάλιου λώρου είναι η ανάπτυξη μικροβίων. Ο φυσικός τοκετός δεν πραγματοποιείται σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Για να μην επηρεαστεί αργότερα η ποιότητα του σκευάσματος βλαστικών κυττάρων, η Omnigen ΑΕ προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει την έκθεση σε βακτήρια ήδη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Το κομμάτι του ομφάλιου λώρου τοποθετείται στο ειδικό αποστειρωμένο δοχείο που περιέχεται στη συσκευασία συλλογής ομφαλοπλακουντιακού αίματος και αποστέλλεται στα εργαστήρια της Omnigen ΑΕ.
Όταν ο ομφάλιος λώρος φτάνει στο εργαστήριο, απολυμαίνεται καλά, καθαρίζεται και πλένεται.

Στη συνέχεια, τμήμα του ομφάλιου λώρου θα καλλιεργηθεί για να ελεγχθεί για πιθανές μικροβιακές μολύνσεις. Το κύριο μέρος του ιστού θα κρυοσυντηρηθεί σε ειδικά φυαλίδια μέσα σε υγρό άζωτο.

Omnigen, κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων

Για τη μακροχρόνια κρυοσυντήρηση του ιστού, χρησιμοποιείται υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα σταδιακής κατάψυξης (Controlled Rate Freezer), το οποίο, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικών προγραμμάτων, μειώνει την θερμοκρασία σταδιακά και με απόλυτη ακρίβεια, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των κυττάρων στον ιστό. Με τον τρόπο αυτό, τα δείγματα του ιστού φτάνουν σταδιακά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για να τοποθετηθούν στη συνέχεια στις ειδικές δεξαμενές αποθήκευσης, οι οποίες περιέχουν υγρό άζωτο σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από -150°C.

Οι δεξαμενές κρυοσυντήρησης αποτελούν τις πιο σύγχρονες συσκευές στο χώρο της βιοτεχνολογίας. Οι συσκευές αυτές και τα δωμάτια φύλαξης παρακολουθούνται με ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα καθόλο το 24ωρο, έτσι ώστε να ελέγχεται και να καταγράφεται συνεχώς η θερμοκρασία φύλαξης των δειγμάτων, και με κάμερες γοι οποίες καταγράφουν συνεχώς κάθε κίνηση στους χώρους της εταιρείας, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια του χώρου

 

Αδιάκοπτη Λειτουργία

ΕπιπλέοOmnigen generatorν, η αδιάκοπτη λειτουργία των μηχανημάτων στους χώρους φύλαξης, ακόμα και έπειτα από παρατεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, διασφαλίζεται από υπερσύγχρονη εξωτερική γεννήτρια η οποία έχει τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις μας. Ουσιαστικά η Omnigen ΑΕ έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να παράγει όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, χωρίς καμία εξάρτηση από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Omnigen ΑΕ είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που διαθέτει αυτού του είδους τον εξοπλισμό και είναι σε θέση να προβεί σε όλους τους αναγκαίους εργαστηριακούς ελέγχους για την ορθή επεξεργασία και φύλαξη των δειγμάτων στις εγκαταστάσεις της.

Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας εργάζεται 365 ημέρες το χρόνο, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχεία απομόνωση και φύλαξη των βιολογικών δειγμάτων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η μέγιστη βιωσιμότητα των βλαστoκυττάρων επιτυγχάνεται με την όσο το δυνατόν αμεσότερη και ταχύτερη επεξεργασία του αίματος.

Μελέτες δημοσιευμένες στα εγκυρότερα περιοδικά του χώρου, έχουν καταδείξει ότι η βιωσιμότητα των βλαστοκυττάρων – δηλαδή ο αριθμός των κυττάρων που παραμένουν ζωντανά – τελεί σε άμεση συνάρτηση με το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της συλλογής και της φύλαξης. Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες αποστέλλουν το δείγμα σε χώρα του εξωτερικού, όπου και γίνεται η απομόνωση και φύλαξη των βλαστικών κυττάρων. Οι εταιρείες αυτές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός των πρώτων 24 ωρών από τη λήψη του δείγματος.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας ή απλά καλώντας μας στο 210 6810300

 

Αποποίηση ευθύνης: Η Omnigen ΑΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρέχει πλήρεις και εξειδικευμένες υπηρεσίες, προσφέροντας στον άνθρωπο τα πραγματικά οφέλη της επιστήμης, επιδιώκοντας συνεχώς τη διαρκή εξέλιξη. Δραστηριοποιούμενη στο χώρο της κρυοσυντήρησης βλαστοκυττάρων, των κυτταρικών θεραπειών και της αναγεννητικής ιατρικής, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνει ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες τόσο στο διαδικτυακό της τόπο όσο και σε έντυπο υλικό. Ωστόσο η Omnigen ΑΕ δεν δίνει κανενός είδους εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, ούτε δίνει οποιαδήποτε υπόσχεση αναφορικά με το αποτέλεσμα των κυτταρικών θεραπειών, τη χρησιμότητά τους, τις πιθανές ευεργετικές επιδράσεις τους, καθώς και την καταλληλότητά τους να θεραπεύσουν την οποιαδήποτε πάθηση. Το ενημερωτικό υλικό της Omnigen ΑΕ και οι πληροφορίες που αυτή παρέχει δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο ιατρικής καθοδήγησης, συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας οποιασδήποτε πάθησης ή διαταραχής. Ο χρήστης οποιωνδήποτε θεραπειών αναλαμβάνει κάθε κίνδυνο που πιθανόν να προκύψει από την συμμετοχή του σε αυτές. Η Omnigen ΑΕ δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που προκαλείται ως άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα της χρήσης ή κακής χρήσης των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα ή μέσω των πληροφοριών που προσφέρονται εδώ.