210 68 10 300 24ώρες/7ημέρες Πληρωμη Online

Θεραπείες και Μεταμοσχεύσεις

βλαστοκύτταρα, μεταμοσχεύσεις, θεραπείες

Τα βλαστοκύτταρα από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα καθώς και τα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα έχουν χρησιμοποιηθεί κλινικά και πειραματικά στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων και μορφών καρκίνου. Πειραματικές εφαρμογές τους υπάρχουν και στον τομέα της Αναγεννητικής ιατρικής και στην κατασκευή διαφόρων μοσχευμάτων.

Εκτός από τις ήδη υπάρχουσες χρήσεις των βλαστοκυττάρων αναμένουμε στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν σε πολλά περισσότερα πεδία, καθώς υπάρχουν πολλές έρευνες της Βιοïατρικής που συνεχώς αυξάνονται.

 

Αυτόλογες και Αλλογενείς Μεταμοσχεύσεις

Η χρήση των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων ήδη εφαρμόζεται για αυτόλογες και αλλογενείς μεταμοσχεύσεις για λεμφώματα και διάφορες μορφές καρκίνου, για διαταραχές του πολλαπλασιασμού των κυττάρων του αίματος, για ανοσοανεπάρκειες, για αιμοσφαιρινοπάθειες, για μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, κ.α.

Βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας θεραπείες για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, διάφορες καρδιακές παθήσεις (έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια), Διαβήτης Τύπου Ι, Κίρρωση Ήπατος, διάφορες κληρονομικές ασθένειες, κ.α.

Η πιθανότητα ένας άνθρωπος να χρειαστεί αυτόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων (δηλαδή μεταμόσχευση με τα δικά του βλαστοκύτταρα) κατά τη διάρκεια της ζωής του, υπολογίζεται στο 0,25%-0,50%.
Το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέβει σύντομα στο 1% τουλάχιστο.

 

Αναγεννητική Ιατρική

Στα παραπάνω δεν υπολογίζονται εφαρμογές της Αναγεννητικής Ιατρικής  όπου λόγω των φυσικών αναγεννητικών ιδιοτήτων των βλαστοκυττάρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιδιόρθωση διαφόρων βλαβών του οργανισμού.

Η Αναγεννητική Ιατρική είναι ένας τομέας που περιλαμβάνει θεραπείες με βλαστοκύτταρα και αναπτύσσεται συνεχώς. Χρησιμοποιεί μεθόδους για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών και οργάνων (εγκαύματα, κατάγματα οστών, τραυματισμούς χόνδρων, καρδιακών παθήσεων, επιπλοκές σε μεταμοσχεύσεις, κ.α.)

Οι Κυτταρικές Θεραπείες χρησιμοποιούν τα βλαστoκύτταρα για να ξαναδημιουργήσουν συγκεκριμένα κύτταρα που είτε είναι ελαττωματικά ή νεκρά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η γενετική συμβατότητα είναι προαπαιτούμενο και γι αυτό το λόγο η φύλαξη βλαστοκυττάρων του ιδίου ατόμου πλεονεκτεί (δεδομένου ότι είναι απολύτως συμβατός με τον εαυτό του).

Μία βασική ιδιότητα των βλαστoκυττάρων είναι η ικανότητά τους να προσελκύονται στο σημείο της βλάβης (homing). Τα περισσότερα βλαστoκύτταρα μπορούν να χορηγηθούν ενδοφλέβια και στη συνέχεια να «μεταναστεύσουν» στην περιοχή της βλάβης. Όταν φτάσουν στην περιοχή της βλάβης, θα «επικοινωνήσουν» χημικά με τα κύτταρα του κατεστραμμένου ιστού και θα διαφοροποιηθούν σε κύτταρα που χρειάζεται ο οργανισμός για την αποκατάσταση του ιστού.

Επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας ή απλά καλώντας μας στο 210 6810300